Okos üveg

Okos üveg

A Turracher Höhe fennsík Karintia és Stájerország között fekszik, három hegyi tó idilli környezetében. Ez az alpesi gyöngyszem télen a síelőknek, nyáron a túrázóknak és a hegymászóknak kínál remek kikapcsolódási lehetséget.

Itt épült fel az exkluzív Silbersee szálloda, amelynek homlokzati alumínium portáljaira és tűzgátló beltéri ajtóinak megtervezésére, legyártására és beépítésére cégünk kapott megbízást. A helyszíni felmérést követően itthoni telephelyünkön készültek el a szerkezeti tervek. Ezen a ponton igazolódott, hogy mennyire sokat jelent a többéves tapasztalat és a megbízható szakmai kapcsolatok.

A háromrétegű hőszigetelő biztonsági üvegtáblákat ugyanis Magyarországon gyártattuk le (107 méteres tengerszint fölötti magasságban), beépítésükre viszont Ausztriában, 1795 méteren került sor. A magasságváltozást követően azonban az üvegtáblák nem bírták volna az egyes rétegek közötti levegőréteg térfogatcsökkenését, és elpattantak volna.

Ezért a gyártás folyamán speciális kiegyenlítő szelepeket építtettünk be a peremtömítésekbe, amelyek lehetővé tették az üvegtáblák "okos" alkalmazkodását az alpesi környezethez. Így immár ezek is, illetve antracit színű tűzgátló ajtóink is szerves részét képezik a szálloda modern külső és belső tereinek.